0

Det kan vara lätt att förväxla olika injektionsbehandlingar såsom botulinumtoxin (b-o-t-o-x) och fillers. För att du ska veta vilken behandling som är rätt för just dig har vi förenklat begreppen. Här får du reda på skillnaden mellan botulinumtoxin och fillers, vilka områden som kan behandlas och vilka effekter det ger. Om du har frågor kring olika injektionsbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss!

Botulinumtoxin

Rynkbehandling med botulinumtoxin är en av de mest beprövade och effektiva behandlingen för att bli av med rynkor på ett säkert och effektivt sätt utan kirurgi. Med tunna nålar injicerar vi ämnet botulinumtoxin som verkar muskelavslappnande.

Vi har muskler i ansiktet och beroende på hur starka dessa är och hur mycket vi spänner uppstår rynkor. Ju äldre vi blir desto mer rynkor kan uppstå. Genom att injicera botulinumtoxin blockerar vi den nervsignal som gör att en muskel drar sig samman, så att muskeln istället slappnar av. På så sätt skapar vi ett mer avslappnat intryck med mindre rynkor. Vi kan även åtgärda olika typer av asymmetrier i ansiktet.

Fillers

Fillers är en injektionsbehandling som skapar volym. Med åldern förlorar vi volym i ansiktet som sjunker nedåt och förändrar ansiktets proportioner. Det tillsammans med att hudens färg och spänst skiftar gör att vi kan upplevas äldre. Med hjälp av fillers bygger vi upp avsaknad eller förlorad volym, samtidigt som huden blir slätare och får mer lyster.

Fillers kan även användas för ansiktskonturering och för att fylla ut läppar. Behandlingen ger ett omedelbart resultat med ett slätare och yngre utseende.

Fillers baseras på ämnen som förekommer naturligt i kroppen, såsom hyaluronsyra. Med små nålar injicerar vi preparatet i huden, som kroppen sedan själv bryter ner.

Välj rätt klinik

Det är alltid viktigt att den klinik du väljer är en läkarledd hudmottagning med lång erfarenhet inom injektionsbehandlingar. Var noga när du väljer klinik och läs gärna omdömen från andra kunder.

[js_swp_theme_button button_text=”KONTAKTA OSS” button_url=”https://www.grimmeredhud.se/kontakt” button_border_color=”#595959″]

Leave a Comment