Upptäck farliga prickar i tid

Prickkontroll

Nu har du möjlighet att boka en prickkontroll för att se över din hudkostym. På så sätt kan vi upptäcka farliga hudförändringar i tid.

Även om de allra flesta pigmentförändringar (nevi) är godartade, är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Samtidigt är det en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. 90% av alla melanompatienter som vi upptäcker tidigt blir helt botade. Därför är det viktigt att regelbundet göra en egenkontroll av hudkostymen, så att du upptäcker förändringar i tid. Håll utkik efter nya pigmentfläckar och hudförändringar som ändrar sig i storlek, färg eller form. Var alltid uppmärksam på födelsemärken som skiljer sig från övriga.

Nu erbjuder vi extra läkartider för prickkontroll av pigmentfläckar. Det innebär att du kan boka in ett besök för att kontrollera dina prickar och se över hudkostymen, utan att du behöver någon remiss. Du får då träffa vår hudläkare som undersöker din hud.

Nya tillgängliga tider!

Kostnaden för en prickkontroll hos vår hudläkare är 1.100kr. Du bokar enkelt online via knappen nedan (bläddra fram till önskat datum och välj), eller ringer oss på 031-454535. Hitta till oss och se våra öppettider på vår kontaktsida.