jonathan-cooper-6wxpgEL1vLw-unsplash

RYNKBEHANDLING

Rynkbehandling med injektioner är en av de mest beprövade och effektiva behandlingen för att bli av med rynkor på ett säkert och effektivt sätt utan kirurgi. Ämnet verkar muskelavslappnande och injiceras med tunna nålar.

Precis som på kroppen har vi muskler även i ansiktet och beroende på hur starka dessa är och hur mycket vi spänner uppstår rynkor. Genom injektioner blockerar vi den nervsignal som gör att en muskel drar sig samman, så att muskeln istället slappnar av. På så sätt skapar vi ett mer avslappnat intryck samtidigt som vi åtgärdar olika typer av asymmetrier i ansiktet.

jonathan-cooper-6wxpgEL1vLw-unsplash

Behandling och priser

Botox ett område: 2.800kr
Botox två områden: 3.500kr
Botox tre områden: 4.000kr

Behandlingen

Varje behandling inleds med en noggrann konsultation där vi noga går igenom din hud, dina möjligheter och önskvärt resultat. Behandlingen tar sedan mellan 15-45 minuter beroende på omfattning, där vi ger injektioner under huden med en mycket tunn nål. Normalt upplever man ingen smärta men det kan kännas.

Dessa rynkor kan behandlingen klara

+ Rynkor i pannan
+ Argrynkan (markerade linjer mellan ögonbrynen)
+ Kråksparkar (rynkor runt ögonen)
+ Bekymmersrynkor
+ Skrattrynkor
+ Rynkor runt munnen
+ Gropar i hakan

Resultat

Det tar oftast några dagar innan du upplever resultatet av din behandling och fullt resultat märker man oftast efter 1-2 veckor. Eftersom musklerna är levande behöver man ibland göra en uppföljning efter ett par veckor för att komplettera, särskilt om det är första gången du gör behandlingen. Denna komplettering ingår i priset för behandlingen. Kroppen bryter ner ämnet naturligt och behandlingen är därför inte permanent, även om det är vanligt att effekten sitter i längre ju oftare man behandlar området.

Efter behandlingen

Du kan återgå direkt till din vardag efter din behandling. Små blåmärken där själva injektionen skett är relativt vanligt och de lägger sig snabbt. De första dagarna efter en behandling bör du undvika att röra eller massera vid området, träna hårt och att bada bastu.

Hur ofta?

Det är individuellt hur länge behandlingen håller och varierar beroende på vilket område du behandlar och hur ofta du behandlar området. Normalt håller behandlingen ca 6 månader. Dessutom förlängs tiden ofta efter fler behandlingar.