Permanent hårborttagning

PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED IPL

Generande hårväxt är ett stort problem för många kvinnor och män. Nu kan man effektivt och skonsamt åtgärda detta med IPL. IPL står för intensivt pulserat ljus och är en effektiv metod för att ta bort generande hårväxt. Under behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma och omvandlas till värme som i sin tur destruerar hårsäcken. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sår av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden.

Alla hudtyper går att behandla, dock måste håret vara mörkt eftersom IPL-ljuset absorberas av pigment. De tunna och korta hårstrån som normalt finns på kinder hos kvinnor samt grått hår går därför inte att behandla.

Permanent hårborttagning

Behandling och priser

Överläpp: 750kr
Haka: 1.200kr
Överläpp + haka: 1.600kr
Bikinilinje: 1.500-2.000kr
Underben: 3.000.kr
Axill (armhåla): 1.200kr
Bröstvårtor: 1.200kr
”Magsträng”: 1.200kr

Hur många behandlingar behövs?

Det behövs ca 6 behandlingar beroende på individ och område. Anledningen till att behandlingen måste upprepas är att ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av. Hår växer och vilar olika länge på olika områden av kroppen. Detta betyder att när man behandlar ett område på kroppen så vet man inte vilka hårstrån som är i vilande fas eller växande fas. Det är bara hårstrån som befinner sig i tillväxtfas som behandlingen förstör hårroten på. Därför måste samma hudområde behandlas flera gånger med ca 6 veckors mellanrum.

 

Vad kan jag uppnå med behandlingen?

Helt hårlös kan man aldrig bli. Vid varje behandling med IPL minskar antalet hår och det hår som sedan återkommer är ljusare och tunnare. Däremot kan håranlag som slumrat under några år aktiveras av hormonell påverkan t ex efter klimakteriet. Det rör sig då om nya hårstrån. Antalet hår som försvinner varierar från patient till patient.

Förberedelser

Du bör vara ”vintervit” under behandlingstiden. Är du solbränd är risken mycket stor för pigmentförändringar eller mindre brännskador i form av blåsor. Ju kortare hårstrået är vid behandlingstillfället desto bättre, men samtidigt måste man kunna se var de finns. Rakning kan göras fram till 2 dagar före behandlingen.

Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Huden sköts på vanligt sätt. Håret i det behandlade området faller av 1-3 veckor efter behandling.

Man bör inte vaxa eller plocka hårstrån före sin behandling med IPL.

Nyhetsbrev

Missa inte våra nyheter, event eller erbjudanden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Genom att fylla i din e-postadress och klicka på prenumerera godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.