Kund får behandling med microneedling på Grimmereds Hudläkargrupp

MICRONEEDLING

Microneedling är en djupgående och avancerad behandling som effektivt behandlar trött och glåmig hy, förstorade porer, ärr, fina linjer och rynkor. Genom att penetrera det översta hudlagret med en nålpenna ökar hudens produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. På så vis får din hud en kraftig hudföryngring, ökad lyster, förbättrad struktur och spänst. Det är en effektiv behandling även mot akneärr.

Huden producerar hela tiden kollagen som är kroppens eget föryngringsprotein. Men produktionen minskar i takt med att vi blir äldre. Därför blir huden tjockare, grova porer och fina linjer uppträder och huden upplevs glåmig och trött. På så vis stimulerar Microneedling kraftigt din egen kollagenproduktion och gör att ämnena kan tränga ner på djupet.

Kund får behandling med microneedling på Grimmereds Hudläkargrupp

Behandling och priser

1.800kr per behandling

Vad är Microneedling?

Vi utför microneedling med en penna som har 12 små mikronålar som vi för över huden. De små nålarna penetrerar hudlagret och skapar en kontrollerad “skada” i huden som leder till att huden ökar sin produktion av kollagen för att reparera. Microneedling är en oerhört effektiv behandling för hudföryngring och behandling av till exempel akneärr.

Behandlingen

Vi inleder behandlingen med en noggrann hudkonsultation där vi analyserar din hud, lyssnar på dina önskemål och tar fram en skräddarsydd behandlingsplan. Därefter rengör vi din hud noggrant och behandlingen tar sedan ca 30 minuter. Vi anpassar hastighet och djup på nålarna efter din hud och dina önskemål. Därmed skräddarsyr vi behandlingen efter dig. 

Effekter

+ Huden föryngras
+ Solskador och pigmentförändringar reduceras
+ Fina linjer och rynkor minskas
+ Akneärr blir mindre
+ Ojämnheter och akneärr reduceras
+ Stora porer minskar
+ Glåmig, trött och torr hud fräschas upp

Resultat

Microneedling är en behandling för kraftfull hudföryngring som ger ett fräschare och yngre utseende. Dessutom kan microneedling också behandla akne, ärr, solskador, pigmentförändringar, ojämnheter, stora porer, fina linjer och rynkor.

Efter microneedling

Efter bara några dagar kommer du uppleva din hud bättre, få ökad lyster förbättrad struktur. Därefter blir din hud bättre och bättre under upp till sex månader efter behandlingen. Efter behandlingen kan viss rodnad och svullnad uppstå, vilket normalt lägger sig inom ett dygn och upp till en vecka efter en djupgående behandling. Tänk på att på grund av infektionsrisken bör du undvika att röra vid ansiktet efter en microneedling, undvika sol och solexponering.

Hur många behandlingar behövs?

Med microneedling upplever du en förbättring redan efter första behandling. För ett långvarigt resultat rekommenderar vi oftast flera behandlingar, vilket är individuellt och beror på din huds förutsättningar och vilket resultat du vill uppnå. För lyster och uppfräschning räcker generellt 1-2 behandlingar medan du uppnår en långvarig hudföryngring efter 4-6 behandlingar.