Happy smiling beautiful woman showing her Armpit after depilation, female underarm closeup. Waxing, laser hair removal treatment

HÅRBORTTAGNING MED LASER

Om du har hår där du inte vill ha hår, är trött på att raka eller vaxa och vill ha ett långvarigt resultat, kan hårborttagning med laser vara en lösning för dig. Det är en effektiv behandling mot oönskad och genererande hårväxt som ger färre, tunnare hår och långsammare återväxt.

Håren på din kropp växer i olika faser och ibland är det mer hår på vissa ställen än vad som är önskvärt.  I de fall hårstråna är mörka är det möjligt att reducera hårväxten med laser.

Happy smiling beautiful woman showing her Armpit after depilation, female underarm closeup. Waxing, laser hair removal treatment

Behandling och priser

Börja med att boka en konsultation. Då får du träffa en av våra sköterskor på vår hudmottagning för professionella rekommendationer.

Hur fungerar det?

Alla hår på kroppen växer i olika faser och när håret är i slutet av sin övergångsfas trillar det av och ersätts av ett nytt hårstrå. Det nya hårstrået börjar i en tillväxtfas och det är i denna fas som håret går att behandla med laser. Lasern skjuter ut ett ljus som tränger ner i hårsäcken och omvandlas till värme. Värmen förstör sedan hårsäckarna och på så sätt kan inte ett nytt hårstrå växa ut där. Eftersom hårstrån på ett område alltid är i olika faser, så att vi inte ska tappa allt hår på samma gång, behövs flera behandlingar för en signifikant effekt.

Behandlingen

Kom gärna till oss när din hud är så vit som möjligt, för bästa resultat. Inför din första behandling är det viktigt att du inte är nyrakad eller vaxad.  Vi inleder sedan behandlingen med en konsultation så att vi kan ta fram en skräddarsydd behandlingsplan för just dig. Själva behandlingen sker sedan genom att vi lyser med lasern över det område som ska behandlas. Det känns som korta stick och det kan hända att det svider något efteråt.

Effekter

+ Hårreducering

Resultat

Efter din behandling kommer du att få färre, tunnare hår och en långsammare återväxt. Det innebär att din hårväxt kommer reduceras, även om du aldrig kan bli helt hårlös. Eftersom det enbart är hårstrån i tillväxtfas som går att behandla, och hårstrån i ett område alltid befinner sig i olika faser, kommer inte allt hår att reduceras på samma gång. Det kräver flera behandlingar och resultatet kan vara olika markant vid olika behandlingstillfällen. Detta är helt normalt och oundvikligt. Därför behövs flera behandlingar för att få en signifikant och långvarig minskning av hårväxten.

Efter behandlingen

Efter din behandling för hårborttagning kan det svida och det kan uppstå en kortvarig rodnad eller svullnad. Det är också viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus några dagar efter din behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Hur många behandlingar som behövs för just dig är helt individuellt och beror på vilken fas dina hårstrån befinner sig i vid behandlingstillfället. Vanligt är att det behövs 3-4 behandlingar på samma område för ett signifikant och långvarigt resultat.