Woman having chemical peel

KEMISK PEELING

Upplev en yngre, mjukare och spänstigare hud med en kemisk peeling. Peelingen avlägsnar döda hudceller på ytan och stimulerar bildandet av nya. Som ett resultat får din hud ny lyster, förbättrad hudstruktur och en jämnare yta.

Varje dag bildar huden tusentals nya hudceller på ytan av huden. Det innebär att de nya hudcellerna stöter bort de gamla i en pågående process. I samband med att huden åldras går denna process långsammare. Därför kan då huden bli tjockare och få grova porer, fina linjer uppstår och ibland blir även huden läderartad med bruna fläckar. Vidare hjälper en kemisk peeling huden med processen i att avlägsna döda hudceller i det yttre cellagret och stimulerar bildandet av nya. En kemisk peeling hjälper även dig med oren hy eller akne.

Woman having chemical peel

Kemisk peeling pris

Vi inleder varje behandling med en hudkonsultation där vi tillsammans bestämmer vilken behandling som passar dig och din hud.

Konsultation ingår i priset.

Kemisk peeling (inklusive mask): 800kr
Ansikte, hals, dekolletage inkl. fuktmask: 1.600kr
Peeling av akneärr på rygg: fr. 800kr
Retionol Peel: 1.300kr
Retionol Peel ansikte, hals dekolletage: 2.500kr

Vad är en kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett begrepp för olika behandlingar där vi lägger aktiva ämnen på huden. Dessa aktiva ämnen består av AHA-syra med olika koncentrationer som peelar bort döda hudceller och stimulerar bildandet av nya. Eftersom din hud är unik anpassar vi behandlingen efter din hud. Som ett resultat upplever du effekter som till exempel hudföryngring, hudförbättring och behandling av olika hudtillstånd.

Retinol Peel

Retinol peel är en kemisk peeling med Retinol volymstimulerand ingredienser som exfolierar och stimulerar bildandet av nya hudceller, förbättrar hudens struktur, dämpar rynkor och jämnar ut hudtonen. Det är en effektiv behandling mot ålderstecken, ojämn hudton och hud som är benägen att få akne eller orenheter.

Behandlingen

Eftersom din hud är unik börjar vi behandlingen med en noggrann hudkonsultation där vi analyserar din hud och lyssnar på dina önskemål. Det gör vi så att vi kan ta fram en skräddarsydd behandlingsplan för dig. Efter rengöring applicerar vi en lösning av aktiva ämnen och AHA-syror på din hud som får verka i några minuter. Därefter tar vi bort lösningen och sprayar på en bikarbonatlösning som neutraliserar. Om du har valt en ansiktsmask så applicerar vi den nu och låter den verka en stund, medan du får slappna av en stund i lugn och ro. Avslutningsvis masserar vi in en fuktighetskräm som avslutar behandlingen.

Vi använder oss av Neostratas prisbelönta hudvårdsprodukter som rekommenderas av dermatologer och hudläkare över hela världen.

Effekter

+ Hudföryngring
+ Reducera solskador och pigmentförändringar
+ Minska fina linjer och rynkor
+ Behandla akne, rosacea och eksem
+ Reducera ojämnheter och akneärr
+ Minska stora porer
+ Fräscha upp glåmig, trött och torr hud
+ Öka spänsten i huden

Resultat

Förutom att en behandlingen ger ett fräschare och yngre utseende kan en kemisk peeling även förbättra akne, rosacea, eksem, akneärr, solskador, pigmentförändringar och ojämnheter. Dessutom kan stora porer, linjer och rynkor minska. Vi utför kemisk peeling på ansikte, hals, dekolletage och rygg.

Efter en kemisk peeling

Efter en kemisk peeling upplever du omedelbart att huden är mjukare och lenare. Genom att använda rekommenderade hudvårdsprodukter efter din behandling förlänger du effekten över en tid. Efter behandlingen kan viss rodnad uppstå, men det är ingen konvalescenstid och du kan gå direkt till skola eller jobb.

Hur många behandlingar behövs?

Redan efter den första behandlingen upplever du en märkbar förbättring. Men för bästa resultat rekommenderar vi sedan att du upprepar behandlingen kontinuerligt med ca 4-8 veckors intervall.