HemBehandlingar – Fettkylning

Fettkylning

Lipocryo fettreducering med kyla

Lipocryolysis är en teknik som gör det möjligt att reducera lokala fettdepåer utan behov av kirurgi. Metoden är vetenskapligt bevisad för permanent reducering av fettvävnad som inte reagerar på kost och träning.

Behandlingen innebär att ett munstycke placeras på det önskade området och sugs fast med hjälp av ett vakuum. Det utvalda området kyls sedan ner för att komma åt den subkutana vävnaden, dvs fettcellerna. Fettcellerna elimineras genom kristallisering, följt av celldöd och cellupplösning.

Varje behandling pågår mellan 1-2 timmar beroende på fettvävnadens tjocklek. Metoden är inte smärtsam men en lätt spänning uppstår i närheten av det behandlade området på grund av vakuumeffekten och även en intensiv lokal kyla, främst i början av behandlingen.

Behandlingen resulterar i en märkbar och naturlig minskning av fettvävnad utan att traumatisera kroppen på samma sätt som vid en operation och utan att skada intilliggande vävnad som kan uppstå vid behandling med radiofrekvenser som fokuserat ultraljud eller med laser.

Reducering av fettceller

De fettceller som elimineras genom behandlingen kommer gradvis att släppa lipider först innan de slutligen helt tas upp av kroppens naturliga ämnesomsättning. Borttagna fettceller återkommer inte.

Vilka områden kan behandlas?
Vad räknas som ``1 område``?
Hur många behandlingar behövs?