Behandling av akneärr med laser
0

Akneärr

I samband med att akne läker kan det uppstå ärr i huden. Sådana akneärr är vanligt och kan se olika ut. Ibland är de större, upphöjda och medan de i andra fall är mer som gropar. Ärren är ofta svåra att dölja och därför önskar många behandla dem. Vi kan hjälpa dig med dina akneärr och behandlingen är olika beroende på hur ärren ser ut och vilken hudtyp du har.

Olika typer av ärr

Akneärr kan se olika ut och beror ofta på vilken typ av akne du har eller har haft. Om och hur stora akneärr du får kan också bero på hur lätt din kropp bildar ärr. Här är två olika typer av ärr som kan uppstå av akne:

Atrofiska ärr

Denna typ av ärr ser ofta ut som gropar eller fördjupningar i huden.

Hypertrofiska ärr / keloider

Till skillnad från atrofiska ärr uppstår hypertrofiska ärr/ keloider ärr när huden läker med en överproduktion av vävnad och istället skapar en upphöjning i huden.

Behandling av akneärr

Eftersom akneärr uppstår av olika orsaker, sitter på olika ställen och ser olika ut, anpassas alltid behandlingen efter varje person. I vissa fall behöver vi fylla ut och det kan hjälpa att öka kroppens kollagenproduktion, medan vi i andra fall på olika sätt kan ta bort den upphöjda delen som har bildats.

Resultaten är precis som ärren individuella och beror på dina förutsättningar. Vi kan ofta uppnå stora förändringar och vissa fall till och med få bort ärren nästan helt.

Hudkonsultation

Börja med att boka en hudkonsultation hos oss, så får du en professionell bedömning och rekommendationer för just dina akneärr och din hud. Därefter får du ett förslag på behandling utifrån dina förutsättningar. Konsultationen är till vår sköterska och är helt kostnadsfri för dig. Se mer och boka på grimmeredhud.se/hudkonsultation